Günümüzde ışık teknolojisinin ve aydınlatma cihazlarının büyümesi sayesinde, başlangıçta sadece dekoratif ışık olarak kullanılan ancak günümüzde farklı aydınlatma türlerini destekleyen bu ışık modellerinden biri de ray spotdur.
Ray spotların entegre tasarımı, tüm spotların aynı rayda olması ve bu sistemin bakır kablolarla beslenmesi, aynı ray ve sıradaki tüm spotların ihtiyaç duydukları enerjiyi raylardan alması, bu işlemin kablolama ve elektrifikasyon maliyetlerini azaltmasıve kurulum işlemini zahmetsiz ve kolay hale getirmesidir.
Ayrıca, her ray spot 360 derece dönme yeteneğine sahiptir, bu da aydınlatma tasarımcılarını, aydınlatma haritalarına ve mimari tasarımlarına göre ray spotları kullanabilirler.
Rayları monte edebileceğiniz hemen hemen her alana ray spotlar monte edilebilir, bu spotları kuaförler, konutlar, restoranlar, kafeler, galeriler, atölyeler ve fotoğraf salonları gibi yerlerde kullanılır. Mağaza ve vitrin aydınlatmasında ray spotların kullanımı çok yaygındır. Mimarlar için en güncel ve en popüler ray spotlardan biri lensli ray armatürlerdir, güzel gövde tasarımına sahip lensli ray armatürlerde, ışık kaynağı belirli bir mesafeden görünmez ve sadece ışık efekti görülebilir.
- Cob Ray Spot İle Lensli Ray Armatür Arasındaki Fark Nedir?
Bu iki tip ray spotu arasındaki farkları kısaca belirtmek istersek, lensli ray armatürlerde, COB çipi yerine bir SMD çipinin yanı sıra ışık reflektörünün kullanıldığı ve bu iki tip ray spotu arasındaki diğer farklılıkların yanı sıra radyasyon ve tolerans miktarının değiştirildiği, bu nedenle ray spotlar arasındaki temel farkın lensli ray armatürler ile diğer diğer ray spotlardan ayrı olduğu belirtilmelidir. Görünüm, ışık radyasyonunun daha yumuşak yoğunluğundadır.
- Aydınlatma için kaç LED ray ışığına ihtiyacımız var?
Her alan için yeterli ray spot sayısının belirlenmesinde farklı faktörler rol oynar. Işık emilimi açısından duvarların malzemesi, dekorasyon türü ve aradığınız aydınlatmanın teması, ışık tüketiminin gücü, montaj yöntemi ve aydınlatma yöntemi bu konuda rol oynayan faktörlerdir, elbette ayrılan bütçe de ihmal edilmemesi gereken önemli bir konudur.
- LED ray ışıklarının avantajları nelerdir?
1- Kolay ve sorunsuz kurulum
2- Üretilen ışığın açısının istenilen, modern ve şık görünüme göre ayarlanması
3- Duvara veya tavana sarkıt veya yüzey şeklinde monte edebilme
4- Her yöne aydınlatma yeteneği (360 derece dönüş)
- Kaliteli Ray Spotların Özellikleri Nelerdir?
1- Yüksek renk indeksi veya CRI
2- Titreşimsiz olması (Flicker Free)
3- Kaliteli aliminyum gövde
4-Kalite aliminyum raylar
- Ray Spotların Parçaları
1- Güç Kaynağı (Driver)
2- Işık Kaynağı (COB)
3- Aliminyum gövde
4- Ray ışığının tabanı (ışıkları raylara bağlamaktan sorumludur)
Ray spotlar farklı stillerde çok çeşitli model ve şekillere sahiptir, bu nedenle farklı dekorasyon tarzına sahip her alan tipi için uygulanabilir ve istediğiniz alanda şık ve uygun fiyatlı bir aydınlatma istiyorsanız ray spot sizin için iyi bir seçimdir.
- Raylı Spotların Bakımı Nasıldır?
Ray spot alırken en önemli noktalardan biri,arıza olasılığını ve gelecekte ray spotlar için onarım ihtiyacını azaltmak için standart raylarla uyumlu bir ışık satın almaktır ve standart raylar şu anda üç stile ayrılmıştır: J, H ve L dir. Tel sayısı ile ray spotun raylara nasıl monte edileceği arasındaki farkdır. Bu 3 tip standart raydan biriyle uyumlu istediğiniz ray spotu seçmenizi öneririz, böylece rayların uzunluğunu artırmak ve azaltmak veya rayın yeni bir bölümüne monte etmek isterseniz, sorun yaşamayacaksınız.
Ray spotların maliyetini azaltmada önemli bir rol oynayabilecek bir diğer önemli nokta, ürünlerinizle ilgili geçerli bir garanti sunan bir üreticiden ray spotlarının satın alınmasıdır, bu durumda artık ray spotlarınızı tamir etme maliyeti konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
KadınTR kadın haberleri, kadın sağlığı, magazin, moda, güzellik, cilt bakımı, teknoloji, çocuk sağlığı ve tüm Kadınlar ile ilgili haberleri araştıran, derleyen, onları özetleyerek size sunan bir website’sidir.