«
  1. Anasayfa
  2. Çocuk Sağlığı
  3. Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarırlar?

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarırlar?

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarırlar

Bebekler ne zaman diş çıkarırlar? sorusu bebek sahibi olan annelerin en merak ettikleri sorular arasında yer alır. Bebeklerin ana besinleri anne sütü olduğundan ilk başlarda ağızda mekanik bir sindirime gereksinim duymazlar. Ancak yarı katı beslenmeye geçmeleri ile birlikte kısmen de olsa bebeklerin çiğnemeye başlamaları gerekir.

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarırlar?

Yarı katı beslenmeye geçmeleri ile birlikte bebeklerin çiğnemeye başlamaları gerekir. Bebeklerin ilk diş çıkarmaları genellikle 6.ayın sonlarına doğru olur. Tabi her bebekte farklılık gösterebilir. Bazen bir yaşındaki bebek diş çıkarmamış bile olabilir. Bu tarihlerdeki değişkenlik kalıtsal faktörlere de dayanır.

Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebekler diş çıkarma zamanında belirli bir takım belirtiler gösterirler. Bu belirtiler diş etlerinin şişmesi, ateş, diş etinin arasından görülmekte olan diş, uyku problemleri, her bulduğunu ağzına götürme, yemek yememedir.

Bebeklerin Diş Çıkarma Dönemindeki Sıkıntıları İçin Neler Yapılabilir?

Bebeğinizin diş çıkarma zamanında rahatlamasını sağlayacak bazı yöntemler vardır. Bebeğinizin diş etlerini nemli bir bezle veya özel bir diş fırçasıyla hafif hafif ovmak rahatlama sağlar. Diş çıkarma zamanında iltihaptan doğabilecek yüksek ateş görülebilir. Ateş çok yükselirse doktorunuza danışın.

Bebeğiniz 18 aylık olmasına rağmen hala diş çıkarmadıysa bir pediatrik diş doktoruna görünün. Diş çıkarma zamanında bebeğiniz eline geçirdiği her şeyi ağzına sokacaktır. Bu sebepten ağzına soktuğu şeylere ve bunların temiz olmasına özen gösterin.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *